17.03.2023

Соседски недоразбирања за колективното домување

На 17.03.2023 год. Претседателот на регулаторната комисија за домување гостуваше на Македонската телевизија, во емисијата "Само прашај", на тема "колективно домување".

  17.03.2023

РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ЗА ДОМУВАЊЕ - НЕДОСТАТОК НА ИНСПЕКТОРИ ЗА КОНТРОЛА НА СТАНБЕНИТЕ СЕРВИСИ

Претседателот на Регулаторната комисија за домување на 15.03.2023 г. гостуваше на Македонска телевзија во утринската програма на тема „Недостаток на општински инспектори за домување за контрола на станбените управители“.

  06.03.2023

Има управители ама недостасуваат инспектори

Регулаторната комисија за домување одржа тралезна маса на тема “Закон за домување, негова примена и надзор, улогата на локалната самоуправа и измени и дополнувања на Законот за домување”.
Настанот беше одржан на 02.03.2023 година, во...

повеќе...
  24.02.2023

Средби со градоначалниците низ повеќе општини во СРМ.

Регулаторната комисија за домување во текот на 2022 година отпочна кампања на тема: Закон за домување, негова примена, надзор,  и улогата на локалната самоуправа и општинскиот инспектор за домување”...

повеќе...