07.12.2022

РКД оствари работна посета во Виена, Австрија

На покана од претседателот на Асоцијација на Станари на Виена, господинот Georg Niedermuhlbichler, претседателот на РКД, мр. Зоран Маџовски и членовите ка комисијата Башким Алили и Сеат Личина, остварија работна посета во Виена. 

...

повеќе...
  07.10.2022

На домувањето да му се даде поголемо значење, недостатоци во Законот за домување

Домувањето е исклучително важно за секој граѓанин. Најголеми проблеми со кои се соочуваат граѓаните произлегуваат од детектираните недостатоци во Законот за домување како и многу слабата контрола над управителите, а тоа е резултат на немање...

повеќе...
  07.10.2022

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: НЕДОСТАТОЦИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ДОМУВАЊЕ

Домувањето е исклучително важно за секој граѓанин. Најголеми проблеми со кои се соочуваат граѓаните произлегуваат од детектираните недостатоци во Законот за домување како и многу слабата контрола над управителите, а тоа е резултат на немање...

повеќе...
  07.10.2022

На домувањето да му се даде поголемо значење, недостатоци во Законот за домување

Домувањето е исклучително ваѓно за секој граѓанин. Потребно е да се акцентира ваѓността на рамномерното планирање на сите градови, не само на главниот град.