13.11.2023

Одземени 60 дозволи на управители на станбен и деловен простор, поради нерегуларности во управувањето

Работењето на управителите со станбен и деловен простор во однос на користењето на средствата од резервниот фонд, начинот на одржување на заедничките делови во колективние згради и комуникацијата со граѓаните чии услуги ги вршат се најчеститe...

повеќе...
  13.11.2023

На десетина управители на згради им биле одземени лиценците во последните 2,5 години

Во изминатите 2,5 години на десетмина управители им биле одземени лиценците поради непочитување на Законот за домување, информираше претседателот на Регулаторната комисија за домување, Зоран Маџовски.

Денеска за првпат од своето постоењето...

повеќе...
  30.10.2023

Регулаторна комисија за домување денес во работна посета на општина Кичево.

Со градоначалникот Фатмир Дехари диснутиравме за Законот за домување, неговата примена и можностите што ги нуди за општините.

Голема благодарност на градоначалникот за искажаниот интерес и гостопримство. Реализиравме работна средба и со...

повеќе...
  23.10.2023

Работен состанок со градоначалникот Митко Јанчев

Градоначалникот Митко Јанчев имаше работен состанок со претседателот Зоран Маџовски и членовите на регулаторната комисија за домување на Македонија.

На состанокот се дискутираше за подобрување на условите за живеење во станбените единици...

повеќе...