30.10.2023

Регулаторна комисија за домување денес во работна посета на општина Кичево.

Со градоначалникот Фатмир Дехари диснутиравме за Законот за домување, неговата примена и можностите што ги нуди за општините.

Голема благодарност на градоначалникот за искажаниот интерес и гостопримство. Реализиравме работна средба и со...

повеќе...
  23.10.2023

Работен состанок со градоначалникот Митко Јанчев

Градоначалникот Митко Јанчев имаше работен состанок со претседателот Зоран Маџовски и членовите на регулаторната комисија за домување на Македонија.

На состанокот се дискутираше за подобрување на условите за живеење во станбените единици...

повеќе...
  05.08.2023

Маџовски за МИА: Законски измени за привремени управители во зградите за квалитетно и регулирано домување

Скопје, 5 август 2023 (МИА) - Со законски измени ќе се овозможи определување привремен управител во зградите, со што се очекува да се надмине проблемот во поголемиот број згради кои досега не го уредиле управувањето во...

повеќе...
  19.07.2023

ДОМУВАЊЕТО Е МАТИЧНА ОБЛАСТ НА СЕКОЈА ОПШТИНА