26.12.2022

Дали е дозволено отворање на амбуланта во станбена зграда без согласност од станарите?

За порталот „Само Прашај“ на прашањето „Дали е дозволено отворање на амбуланта во...

повеќе...
  19.12.2022

Среќна Нова година

Почитувани

РКД Ви ги честита Божиќните и Новогодишни празници и Ви посакува успешна и среќна Нова година.

  07.12.2022

РКД оствари работна посета во Виена, Австрија

На покана од претседателот на Асоцијација на Станари на Виена, господинот Georg Niedermuhlbichler, претседателот на РКД, мр. Зоран Маџовски и членовите ка комисијата Башким Алили и Сеат Личина, остварија работна посета во Виена. 

...

повеќе...
  07.10.2022

На домувањето да му се даде поголемо значење, недостатоци во Законот за домување

Домувањето е исклучително важно за секој граѓанин. Најголеми проблеми со кои се соочуваат граѓаните произлегуваат од детектираните недостатоци во Законот за домување како и многу слабата контрола над управителите, а тоа е резултат на немање...

повеќе...