Одбележан Хабитат ден и интернационалниот ден на потстанарите

Во просториите на Europe House во Скопје, се одржа чествувањето на Хабитат ден (3 октомври) – светски ден на живеалиштата, кој воедно е и интернационален ден на потстанарите во светот. Настанот го спроведе Организацијата за домување и станари ОДС, со поддршка на Олоф Палме Интернационалниот центар.